Läkarintyg körkort - Vaccinkliniken i Nyköping

Läkarundersökning högre körkortsbehörighet

Vi utfärdar läkarintyg avseende högre körkortsbehörighet. Det gäller C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE eller taxiförarlegitimation. Läkarintyget kan utfärdas vid olika tillfällen så som ansökan om körkortstillstånd för någon av körkortsbehörigheterna, ansökan om förlängning av en redan aktiv körkortsbehörighet eller vid begäran om lämplighet för körkort.

Att tänka på inför din läkarundersökning

Vi utfärdar ett allmänt läkarintyg enligt blanketten ovan. Det är ditt ansvar som patient att kolla upp om du behöver något annat  och/eller kompletterande läkarintyg för att bli godkänd. Det ingår synundersökning i undersökningen. Har du gjort en synundersökning någon annanstans innan ditt besök hos oss får du gärna ta med det.

OBS! Om du har diabetes och behandlas med läkemedel, ska du kontakta din behandlande läkare för intyg. Likaså om du har epilepsi, ADHD eller om intyget ska utfärdas pga hjärt-kärlsjukdom (speciellt intyg från Transportstyrelsen). Vi har inte tillgång till den medicinska bakgrund/ journaler/undersökningsresultat som krävs för att göra en korrekt bedömning om lämpligheten enligt kraven från Transportstyrelsen i dessa fall.

Inför ditt besök hos oss:

– Om du använder glasögon eller linser vid bilkörning, ta med recept eller uppgift på styrka från optiker.
– Ta med en lista på de läkemedel du använder regelbundet (namn på läkemedlet, styrka och dos).
– Du som är diabetiker behöver eventuellt komplettera med ett intyg från din diabetesläkare.
– Avstå från tobak, alkohol, kaffe, te och energidrycker 1 timme innan besöket (de påverkar blodtrycket).

Medtag giltig legitimation.

Hur bokar jag en tid?

För tidsbokning, vänligen ring 0155-19 08 40 på våra angivna telefontider nedan eller maila till … så ringer vi upp dig vid tillfälle. Vi behöver några av dina personuppgifter och vi får inte hantera det över mail pga sekretess och GDPR. Var ute i god tid när du bokar din tid, ibland kan det vara långa väntetider.

Telefontid

Tisdagar 09-11
Onsdagar 13-16
Tel: 0155-19 08 40

Hur går besöket till?

När du kommer hit så anmäler du dig först i receptionen. Läkaren kommer sedan och hämtar dig och ni genomför läkarundersökningen genom att gå igenom de punkter som finns listade på blanketten. Betalningen görs efter utförd läkarundersökning.

Kostnad & Betalning

Läkarundersökningen kostar 995:-. Betalning sker antingen med kort eller swish 123 595 55 96.

Uteblivet besök? Har du bokat en tid för läkarundersökning och inte dyker upp kommer vi att debitera dig fullt pris för den uteblivna tiden. Det är tiden du betalar för och inte intyget i sig och vi hinner inte fylla upp tiden till någon annan. Avbokning ska se senast 24h innan bokad tid.

Intyget

Du får intyget utskrivet och undertecknat i original, och ansvarar för att skicka in det till Transportstyrelsen på angiven adress (se intygets framsida). Vi sparar en kopia i din journal.”

Hälsokrav för körkort

Krav för att få köra fordon styrs bland annat av lag, förordning och trafikmedicinska föreskrifter. De sistnämnda bestämmer till exempel vilka sjukdomar och tillstånd som kan vara ett hinder för att få eller kunna behålla ett körkort eller om man regelbundet behöver följas upp med läkarintyg. 

Skrolla till toppen