Vaccinkliniken i Nyköping
Personl-L-Harald.jpg

Harald Zetterquist

Medicinskt Ledningsansvarig | Leg. Läkare

Jag är medicinskt ledningsansvarig och delägare på Vaccinkliniken i Nyköping som vi startade 2007. Detta för att kunna möta det regionala behovet av vaccinationer inför resor och den i Sörmland ökande förekomsten av TBE. Du kan möta mig, någon av mina fyra läkarkollegor eller någon av våra dryga dussinet sjuksköterskor när du kommer till oss för en vaccination. Till vardags är jag överläkare inom Intensivvård och Narkos på Nyköpings Lasarett, där jag jobbat sedan 1995. 
Det finns många sätt att resa på och vi har alla olika drömmar, men mötet med människor, nya miljöer, naturupplevelser och det berikande att ta del av kulturella skillnader ligger högt på min lista. På Vaccinkliniken får jag träffa alla slags resenärer fyllda av förväntningar och olika grad av äventyr i kikaren. Det är stimulerande möten och jag gör mitt bästa för att ge goda råd och vaccinationsrekommendationer som är rimliga i förhållande till kostnad och risk.

Jag ger också råd och rekommendationer gällande sjukdomar som kan drabba oss i närmiljön där ett antal vacciner kan minska risken att drabbas, samt uppdaterar kunskap om epidemiska sjukdomsutbrott och utveckling av nya vacciner.